Sveriges största sajt om kalligrafi med brevkurser, tips & tricks, länkar och webbshop

Vackert typsnitt!

by Marie Fredriksson on 2010-12-19

in typografi

Det finns onekligen ett väldigt stort antal typsnitt (teckensnitt, fonts) ”out there” och många av dem är tänkta att ge ett handskrivet uttryck. En del är bra, andra mindre bra, ytterligare andra riktigt dåliga. Nyligen kom det ut ett nytt och elegant typsnitt som heter Hiatus. Designer är Stephen Rapp.

Visst är det snyggt? Klassiskt ”penmanship”, en mix mellan handskrift och kalligrafi. Elegant, böljande, lättläst, vackert. Dessutom utrustat med en mängd ligaturer och bokstavsvarianter och ett stort antal slingor och dekorationer. Jag tror jag ska köpa det till migsjälv i julklapp! Finns att köpa direkt på nätet för 35 EUR, här: marketplace.veer.com/fonts/UMT0001084_Hiatus.

Marie FredrikssonLeave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: