Sveriges största sajt om kalligrafi med brevkurser, tips & tricks, länkar och webbshop

Rapport från Vårrundan!

by Marie Fredriksson on 2011-05-10

in vårrundan

Man blir rätt mör av att vara ute i sol och vind hela helgen men jag är väldigt glad för alla trevliga människor som dök upp i mitt lilla bås (alias partytält) på Vårrundan. Glad för det stora intresse som visades, glad för alla uppskattande kommentarer om det jag gör. Som jag sade till min sambo när vi åkte hem – den här helgen var en egoboost utan dess like!

Om man ska försöka göra en sammanfattning av intrycken av denna helg så måste man givetvis börja med omgivningarna runt Stampens kvarn. Detta är verkligen en gömd liten juvel som jag inte haft en aning om tidigare. Vattnet och träden och vårdofterna och de gamla broarna och kvarnbyggnaden i sig var ju tillsammans en perfekt inramning. Och vädret hade man inte kunnat önska bättre – strålande sol, lite vind, inte för varmt och inte för kallt. Perfekt.

Kvarnhuset var också intressant. Mycket av originalinteriören fanns kvar. Tjocka brädor i väggar och golv, gediget och tungt.

Efter många om och men och mycket planerande så var allt på plats när folk började dyka upp på lördagens förmiddag. Jag hade laddat upp med Alvedon mot spänningshuvudvärk, men icke – de hade inte behövts. Det är kanske meningen att jag ska hålla på med sånt här på heltid i stället för att sitta på kontor! :)

Här har vi Ninja, vårt sällskap under två dagar. Långhårig Jack Russell, liten men snabb och en stor fan av pinnar!

Min Vårrundeskylt funkade väl hyfsat bra, tror jag.

Min plan var att sitta och demonstrera kalligrafi genom att skriva namnen på människor som stannade till. Till min förvåning svarade nästan alla först nej på frågan om de ville ha sina namn i kalligrafistil, men efter lite övertalning (med betoning på lite) så nappade alla utom ett fåtal. Det blev stora bokstäver skrivna med valnötsbläck – mitt favoritmedium alla kategorier.

Den största belöningen på hela helgen var nog att se ansiktsuttrycket på mottagarna när lag lämnade över de färdigskrivna namnen – glimten i ögonen var obetalbar! Att en så förhållandevis liten insats från min sida kunde få ett sådant varmt mottagande hade jag definitivt inte räknat med. :) Runt 120 namn hann jag med att skriva, av totalt ungefär 800 besökare totalt vid Stampen.

Ja, och så fick jag visst mitt foto taget av den lokala blaskan Götene Tidning. Får väl se om det blir något med det när tidningen kommer…

Intresset för mina smycken med texter i olika kalligrafistilar var över förväntan, även om försäljningen inte matchade intresset. Men jag tror att syftet med att åka runt på Vårrundan för många är att titta och inte framför allt att handla. Sån är jag själv i alla fall. Så det säger jag inget om! :)

Intresset för kalligrafi var också över förväntan med många frågor. Normalt sett är jag nog inte särskilt pratsam, men när det gäller mitt favoritämne kalligrafi finns det inga hämningar. :) Det var roligt att få sprida lite information om kalligrafi, och att på sätt och vis undervisa om ämnet i all enkelhet.

I alla fall – Vårrundan var en väldigt lyckad tillställning för min del. Bra väder, glada människor, många trevliga ord. Riktigt roligt! Stort tack till Solveig för medverkan och hjälp under lördagen och till min sambo under söndagen, samt till Ulla för lån av partytältet med den genialt enkla konstruktionen. Och tack framför allt till er som läser detta och som hälsade på i mitt lilla bås.

Vi ses kanske nästa år!

Marie FredrikssonAmanda maj 12, 2011 kl. 11:05

Å vad kul att få ”vara med” på ett hörn!

(har valnötsbläck något med nöten att göra eller var kommer det vackra ordet ifrån?)

Svara

Marie maj 12, 2011 kl. 18:22

För det valnötsbläck jag använder har nog färgen mest betydelse för namnet – så vitt jag vet är det inga valnötter däri. Men färgen är varmt och vackert valnötsbrun (samma som på ditt kuvert). Man *kan* tillverka ”äkta” valnötsbläck av riktiga valnötter, men jag har inte sett några träd häromkring så jag har aldrig kunnat prova. Har hört att det ska finnas ett valnötsträd ute på Läckö, så jag kanske ska åka och leta lite framåt hösten….

Svara

Marika "Mita" Gunnarsson maj 20, 2011 kl. 16:36

Kul att du hittade min blogg…vi kanske ses framöver…Hälsning från Mitas hantverk

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: