Sveriges största sajt om kalligrafi

Om att blanda färger

by Marie Fredriksson on 2011-10-19

in färger

Jag kollade min Google Analytics-statistik häromdagen, och såg att det av någon anledning var en markant ökning i antal besökare på kalligrafi.com den 17oktober. Och då blir man ju nyfiken och gräver lite bland siffror och grafer! :)

Det visade sig att någon har googlat på att ”blanda färger”.Eller förmodligen var det ganska många, för det handlade om nästan 90 extrabesök. Man har sökt på ”blanda blå och gul”, ”blanda röd blå lila” osv.  Och så har de hamnat på en av mina sidor som beskriver just teorin bakom hur man blandar färger.

Det är särskilt kul eftersom jag faktiskt tycker att jagskrivit en hyfsat bra förklaring om varför blått och gult inte alltid blirklargrönt. Att blanda färger är inte så mystiskt och svårt som man kanske kantro, åtminstone inte om man har rätt färgnyanser från början. Klicka här får du se!

Anledningen till att så många googlade just detta den 17oktober kan jag ju bara spekulera över så klart. Kanske nån skolklass som fåttett uppdrag på en bildlektion. (Heter ämnet ”Bild” nu för tiden förresten? Har dålig koll på det.) Eller… tja, jag vet inte. Men lite roligt var det allt. Och jag hoppas att nån fick information som de inte redan hade!

Marie FredrikssonAnonym november 2, 2011 kl. 22:48

Jorå, det heter allt Bild fortfarande (och det finns folk som tror att det heter teckning….)

/J

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: