Sveriges största sajt om kalligrafi med brevkurser, tips & tricks, länkar och webbshop

Cancer is a bitch :(

by Marie Fredriksson on 2012-04-02

in personligt

Det var en ledsam vecka förra veckan. En kalligrafivän i Florida gick bort i sviterna efter ett par års kamp mot cancer. :(

Jag träffade aldrig Ginger personligen, men genom åren mailade vi kors och tvärs många gånger. Facebook blev också en kanal att kommunicera genom. Och man lär ju faktiskt känna personer genom att kommunicera, oberoende av på vilket sätt man gör det.

Hon var en av de snällaste, mest omtänksamma, talangfulla och vackra personer jag någonsin ”träffat”. Kände som en storasyster på något sätt. Lika, men ändå olika. Det känns lite konstigt att sakna någon som man aldrig mött i verkliga livet, men jag gör faktiskt det. :(

Brev från en vän

Kalligraferat brev från min vän Ginger

I augusti i fjol damp det ner ett handskrivet och kalligraferat brev från Ginger i min brevlåda, helt ”out of the blue”. Med det följde en lite spöklik känsla, som om det var ett tack-och-adjö-brev fast egentligen ingenting i det antydde något sådant. Och jag lyckades intala migsjälv att det inte var så.

När jag mailade och tackade för brevet så svarade hon aldrig. Jag förstår idag att hon redan då visste att det förmodligen inte skulle sluta väl för henne.

Gesten i sig – att skriva personliga brev till sina vänner och (indirekt) säga adjö innan man går bort – är så oerhört omtänksam och osjälvisk i sig. Att bry sig så mycket om andra som man inte ens har träffat, trots att ens egen situation är så svår. Tårarna börjar krypa i ögonen när jag tänker på det. Jag var säkerligen inte den enda som fick brev från Florida den hösten.

Jag hade hoppats att vi skulle kunna träffas någon gång i framtiden, men så blir det ju nu inte. Inte i det här livet i alla fall. Och det är så ledsamt.

Rest in peace, Ginger min vän. <3

Marie FredrikssonJessica april 2, 2012 kl. 11:36

Usch, så sorgligt…
:(

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: