Sveriges största sajt om kalligrafi med brevkurser, tips & tricks, länkar och webbshop

Vårrundan 2012 närmar sig…

by Marie Fredriksson on 2012-04-23

in etsning, vårrundan

Japp, så börjar det närma sig Vårrundan 2012 på Kinnekulle då. Det är knappt två veckor kvar till den 5-6 maj, och jag är inte alls klar än. Fast det var mer att tänka på i fjol när allt var nytt, så klart.

Jag kommer att befinna mig på Stampens kvarn precis som i fjol. Kvarnen ligger i stort sett precis mitt emellan Forshem och Gössäter på ”Kullens” nordöstra sida. En Enirokarta hittar du här och GPS-koorinaterna är N 58° 36.870′, E 13° 28.065′ respektive 58.61451, 13.46775. Det vore så klart jätteroligt om du som läser detta har möjlighet att komma förbi!

Programbladet för hela rundan finns att läsa direkt på datorn om du klickar här. Man kan besöka hantverkare av alla sorter, strutsuppfödare, småskaliga livsmedelsproducenter och nostalgicafé – och mycket mer därtill. Stampens kvarn har nummer två på kartan.

Smyckesställ

”Smyckesställ”

I min tvättstuga är förberedelserna i full gång (det är enda utrymmet där jag får plats!). En del blir det samma som i fjol så klart, men jag har tagit fram delvis nytt material till samlingsutställningen i Österplana kyrka, och eftersom jag har flera nya typer av smycken i år så har jag varit tvungen att hitta på ett sätt att visa upp dem också. Med hjälp av några remsor överblivet parkettgolv, lite vaddering för en tjuga och neutralt grått tyg så skapades ”mästerverket” till höger, och det är tänkt att dessa ”pinnar” ska hålla reda på armringarna… och kanske något annat också som jag fick en ide till först härom dagen. Den som lever får se vad det blir. Eller rättare sagt, den som kommer till Vårrundan – eller har Facebook – får se! :)

I övrigt blir det nog en typ av anslagstavla på ett staffli där alla hängen och berlocker ska sitta uppnålade, ett par egenhändigt tillverkade ställ som håller läderarmbanden på plats och lite annat smått och gott. Jag kommer förresten att ha med mig några nya armband i vitt läder i år… kolla webbshoppen! Rätt snygga, tycker jag själv.

Nytt för i år är att jag har skänkt en vinst till Vårrundans lotteri, som är en stor del av finansieringen av det hela. En etsad armring i blankpolerat aluminium med texten Carpe Diem är mitt bidrag. Alla vinster visas i den lokala Sparbankens skyltfönster, men jag tycker nog inte att mitt bidrag kommer riktig till sin rätt. :( Det ligger nästan i markhöjd, med texten pekandes framåt/neråt och med ett tygveck framför… Men det är åtminstone urplockat ur påsen, vilket det inte var från början!

Lotterivinst i Sparbankens fönster

Så bara för att förtydliga så är det en sådan här armring som man kan vinna om man får lotten med nummer 2232:

Vinst i lotteriet

Det vore roligt att veta vem som vinner!

Nu får man ju bara hoppas att det blir bra väder också. Bättre än i fjol kan det nog inte bli, men jag hoppas hoppas hoppas på sol och värme och uppehåll. Just nu ser det inte så ljust ut med kyla och regnslask med några solglimtar emellanåt, men en kollega påstod att Valborgshelgen skulle bli över 20 grader varm! Och Expressen och Aftonbladet börjar skriva om ”ryssvärme” som ska komma. Och för all del, ryssvärme brukar ligga kvar ett tag när den väl kommer hit, så det vore ju inte fel. Jag ska dansa alla anti-regndanser jag kan för att förmå vädergudarna att ge oss bra väder. Håll tummarna!

Som sagt, jag hoppas att du har möjlighet att ta dig till Kinnekulle helgen den 5-6 maj och uppleva den fantastiska vårliga naturen, maten och människorna och hela alltihop!

Med lite tur så ses vi, eller hur? :)

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: