Sveriges största sajt om kalligrafi

”Kalligrafibibeln” av David Harris

by Marie Fredriksson on 2012-12-09

in övrigt kalligrafi

"Kalligrafibibeln" av David  Harris

”Kalligrafibibeln” av David Harris

Nu har jag äntligen fått mina friex av ”Kalligrafibibeln” – boken jag hjälpte till att översätta/faktagranska i våras!

Så här ser den ut. Lite synd att man inte anlitade någon att kalligrafera titeln kan man tycka, va? Fast det spelar kanske inte nån större roll.

På försättsbladen finns i alla fall mitt namn i tryck för första gången i de här sammanhangen. ”Faktagranskning: Marie Fredriksson, www.kalligrafi.com”. Mycket roligt!

Jag blev lite förvånad under tiden som jag kontrolläste och rättade fel över hur pass mycket jag faktiskt har lärt mig om det här ämnet genom åren. Det är ju inte så att jag råpluggat, utan det har liksom kommit med på köpet i och med att intresset har funnits där hela tiden. Samtidigt får man ju onekligen gå igenom och ibland revidera det man tror att man vet också – inte allt har varit glasklart från början, och originalförfattaren har använt en del ord och uttryck som inte är så vanliga ens i kalligrafivärlden.

Tiden blev lite kort i slutet, och jag hade gärna sett att jag fått gå igenom den sista versionen av texten en gång till, men det fanns inte utrymme för det tyvärr. Misstänker att det kan finnas någon enstaka  felaktighet och/eller otydlig formulering kvar (har inte läst igenom hela boken ännu), men det är ju för sent att göra något åt nu.  

Överlag var det i alla fall en trevlig och intressant upplevelse, och det har ju resulterat i att Sverige fått en ny kalligrafibok på svenska! :)  

 

Marie FredrikssonLena Ess Svensson december 10, 2012 kl. 17:44

Hej Marie!
Jag gläds med dig om boken. Försökte köpa den på nätet, men det krånglade så mycket så jag gav upp till slut. Jag får köpa den på nåt annat sätt i stället.
Nu är det snart dags att bli din elev. Jag skriver ett mail till dig framöver, för att sen börja på nyåret, om det går bra?
Kram och god förjul från Lena

Svara

Marie Fredriksson december 10, 2012 kl. 17:54

Oj då – det var ju synd att köpet krånglade. De flesta webbutiker brukar ju funka oklanderligt nuförtiden, men det klart att det måste haka upp sig nån gång….

Självklart går det bra att börja en kurs i januari. Det är bara att maila när du vill sätta igång!

God jul själv!

Svara

Marika "Ioma" Lantz januari 11, 2013 kl. 02:06

Jag ÄLSKADE den!
Tack så mycket <3

Svara

Rødhette september 5, 2018 kl. 01:53

Hei! Dette så ut som en stor og omfattende bok med mange skrifttype-eksempler. Vet du om den også er oversatt til norsk? Jeg finner ingenting når jeg googler. Vet du hva prisen på den er i Sverige?

Mvh. Rødhette

Svara

Marie Fredriksson september 21, 2018 kl. 16:31

Hei! Jag vet faktiskt inte om den är översatt till norsk… och i Sverige verkar den vara slutsåld i alla internetbokhandlar tyvärr. Det är några år sedan den kom ut på marknaden, så det är kanske inte så konstigt.

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: