Sveriges största sajt om kalligrafi

Läderarmband med personlig text – namn och födelsedatum

by Marie Fredriksson on 2012-12-04

in Smyckestillverkning

Det här läderarmbandet med egen text beställdes nyligen som en trettioårspresent till en småbarnsmamma från hennes kompisar (om jag förstod det rätt). Självklart blir det då barnens namn och födelsedatum på metallplattan!

Svart läderarmband med egen text - namn och födelsedatum

Svart läderarmband med egen text – namn och födelsedatum

Beställaren ville ha ”enkla” bokstäver utan krusiduller, och det gick ju bra så klart. Fördelen med att skriva bokstäver för hand är ju att man kan ge dem det utseende och den layout man vill… vilket vore helt omöjligt med både stämplar och graverade typsnitt. Ett-noll till kalligrafin! :)

Storleken på en metallplatta med den här designen är beroende av de minsta elementen (dvs. siffrorna) – de måste ha en viss storlek för att man ska kunna läsa vad det står. Och sedan får den övriga texten sin storlek utefter det så att det blir en snygg helhet.  Totalt är plattan här 20 mm på höjden, och lädret 30 mm. Ganska lagom!

Tekniskt sett är jag väldigt nöjd med det här armbandet. Etsningen blev skarp och fin på både stora och små tecken, utseendet är symmetriskt och balanserat, namnen passar bra ihop. Det blanka rostfria stålet funkar bra ihop med det svarta lädret och blir riktigt tufft.

Jag önskar bara att det var lite lättare att fota blänkande metall! Reflexerna är hemska och det här är  det enda fotot som blev någorlunda okay av jag vet inte hur många! :)

Hoppas nu att Ebba och Max mamma blev nöjd också. Vad tror du?

Marie FredrikssonLeave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: