Sveriges största sajt om kalligrafi

Inspired by Maja Ivarsson :)

by Marie Fredriksson on 2013-01-14

in Smyckestillverkning

Inspired by Maja

Inspired by Maja – ”Cool brud”. Läderarmband, armring, wrap-armband, ringar och hängen med text i kalligrafistil. Finns i webbshopen.

Det är inte ofta jag får inspiration till texter till mina handgjorda smycken av en ”kändis”. Men när det gäller Maja Ivarsson från The Sounds som setts i TV4:s ”Så mycket bättre” i höst är det två ord som känns som en klockren beskrivning av henne: ”Cool brud”!

Jag har för all del lyssnat en del på The Sounds genom åren – periodvis ganska mycket till och med – men totalt missat bandet som liveact och framför allt Maja som scenpersonlighet och människa. Och jag blir glad och imponerad av den bild som gått igenom tv-rutan.

Det är banne mig übercoolt med en tjej som är kaxig och tar plats och är ärlig och rak. Som vet vad hon vill och tror på sig själv. Som är varm, klok och begåvad (och förmodligen även rätt jobbig emellanåt, men vem fasen är inte det??). Som är stark nog att ta sig ur destruktiva missbruk och överlever. En snäll, ärlig och direkt tjej – och samtidigt en enorm scenpersonlighet. Respekt!

Man kan inte annat än hålla med Darin som säger att ”cool” är helt rätt ord för henne. En cool rockbrud. Japp, så är det. Klockrent. En ny förebild och hjälte för många skulle jag tro, inklusive mig.

Eftersom jag ju älskar bokstäver och text i alla former kunde jag liksom inte låta bli att tillverka ett par armband, ringar och hängen med budskapet ”Cool Brud” (finns i begränsad upplaga i webbshopen). Texten är som vanligt designad för hand i en personlig och mjuk kalligrafistil. I kombination med det hårdare och kallare materialet blir det en perfekt illustration av texten – sött och salt på en gång, liksom!

Det här är min hyllning till alla coola tjejer out there, som syns och hörs och tar plats och gör bra saker. Vi behöver fler såna tjejer som förebilder, eller hur?

Om nu nån skulle ha missat vem Maja Ivarsson är så kan du kolla youtubeklippet här nedanför, eller kolla klippen på TV4

Det kan nog bli aktuellt med en Soundskonsert för min del nån gång framöver… :)

Marie FredrikssonLeave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: