Sveriges största sajt om kalligrafi

Äntligen klar med mina färgprover!

by Marie Fredriksson on 2013-04-09

in färger

En del projekt blir liggande länge. Alldeles för länge. Som det här – kompletta färgprover på alla färgflaskor som jag har i hyllan. Men nu är det gjort! 

Färgprover på akrylfärger

Färgprover på akrylfärger

För säkert över ett år sedan bestämde jag mig för att göra en samling med riktiga färgprover på alla s.k. ”acrylic inks” som jag köpt på mig genom åren. Jag tror att jag har fulla serier av både FW Acrylic Artists Ink och Dr Ph Martin’s Spectralite Fluid Acrylics. De flesta nyanserna funkar jättebra att skriva med i en stålpenna, och alla är kanonbra att använda till målade bakgrunder och illustrationer. Men det är ju alltid svårt att hitta rätt flaska i hyllan så klart.  

Att sätta alla dessa färger på papper på något organiserat sätt blev bara en tanke till att börja med, och sedan ett projekt som stannade halvvägs ungefär. Men när jag för en tid sedan försökte hitta ursäkter till att ta fram symaskinen och laga ett par jeans så blev proverna i alla fall färdiga.

Det du ser här är samtliga färger i olika styrka, från full styrka till rejält utspädd. Det började som ett inrutat ark, där 2,5 cm remsor sedan skars ut, fick hål och träddes upp på snöre. Och nu är det lätt som en plätt att hitta rätt färg i hyllan, och ännu lättare att jämföra dem sida vid sida innan man börjar experimentera!

Dessutom blev det en vacker och färggrann detalj som nu hänger på min anslagstavla. Och man känner sig rik på något sätt när alla de här färgerna finns så lätt tillgängliga… Jag hör att det låter extremt nördigt, men jag hoppas att nån förstår hur jag menar! :)

 

Marie FredrikssonAmanda (Alla har en bok) juli 1, 2013 kl. 20:07

Inte nördigt alls om du frågar mig, bara logiskt (och härligt!).

Svara

Marie Fredriksson juli 3, 2013 kl. 15:21

Dessutom blir man GLAD av att se dem hänga där på väggen! :)

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: