Sveriges största sajt om kalligrafi

Monogram till bröllop

by Marie Fredriksson on 2013-04-05

in design

I höstas kom en kollega till mig och avslöjade att hon friat till sin sambo och att de skulle gifta sig till sommaren. Hon undrade om jag ville göra ett monogram till bröllopet – och hur kan man säga nej till det? :)

Bröllopsmonogram "TL" för Thomas & Lena

Bröllopsmonogram ”TL” för Thomas & Lena

Nu föll det sig så att deras initialer – ”T” för Thomas och ”L” för Lena – passar så himla bra ihop att det knappt behövdes nån tankemöda över huvud taget för att få ihop en snygg enhet… Två parallella staplar med svepande tvärstreck, klappat och klart!

Vi undersökte möjligheten att få detta tryckt på tryckeri hos en stor leverantör av bröllopstillbehör och visst går det – men man får ingen känsla för slutprodukten förrän den är tryckt och man håller den i handen, och det blir dyrt!

Så efter lite letande och lite möda hittade bruden själv vikta kort i rätt rosa färg på scrapavdelningen i en butik, och sen blev det ett gör-det-själv-projekt i stället. Vi beställde monogrammet på gummistämplar, och stämplat med embossingpulver i silver och påklistrade hjärtan och lite ”bling” och organzaband blev inbjudningskorten så här:

Den färdiga inbjudan med monogrammet i silverembossing

Den färdiga inbjudan med monogrammet i silverembossing

Kanonfint, eller hur?

Vid nåt tillfälle hörde jag talas om att det här kanske till och med skulle bli en gemensam tatuering, vilket ju vore ohyggligt smickrande… vi får väl se hur det blir med den saken! :)

Marie FredrikssonFler bloggartiklar i samma ämne

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: