Min kalligrafi: ”Nothing else matters”

by Marie Fredriksson on 2013-11-25

in ur galleriet

Senaste tillägget i galleriet är två verser ur en gammal favoritlåt: Nothing else matters med Metallica. Trots över 20 år på nacken håller den fortfarande, tycker jag. Vackra ord och vacker melodi.

Jag hade tre eller fyra möjliga lösningar på just den här texten, och till slut stannade det vid denna:

Skiss: Nothing else matters

Slutlig blyertsskiss, kalkerad

Det här är en blyertsskiss där bokstäverna har kalkerats mer eller mindre omsorgsfullt från original till skisspapper.

Låten i sig är ju lugn och melodisk, och därför ville jag inte ha några högljudda färger utan siktade på något tystlåtet och harmoniskt. Kände att Paynes Gray, en av mina favoritfärger, skulle passa här. Paynes Gray är en vacker blågrå ton som blir nästan magisk när man späder ut den tunt. För att få lite liv i bakgrunden så strödde jag Samarinpulver (!) på den våta målningen (läs hur man gör här) – det blir en riktigt cool effekt faktiskt. De större bokstäverna var då redan skrivna med maskeringsvätska.

Bakgrund med effekter av Samarinpulver

Bakgrund med effekter av Samarinpulver

Sen när allt torkat och maskeringsvätskan bortgnuggad så skrev jag de övriga raderna med samma Paynes Gray fast i en mörkare ton. Och så lade jag på en tunn skugga på de stora bokstäverna för att förankra dem lite bättre i bakgrunden.

Klart! Jag är hyfsat nöjd med hur resultatet blev här, faktiskt. Det färdiga arbetet förmedlar ungefär den känsla jag tänkte mig och det är det viktigaste – inte om nån stackars enstaka bokstav har blivit sned!

Metallica: Nothing else matters

Metallica: Nothing else matters

Marie FredrikssonLeave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: