Sveriges största sajt om kalligrafi

15 år är en lång tid…

by Marie Fredriksson on 2014-01-26

in övrigt

Fick en reklampenna i posten i veckan, med ett brev som sa ”Grattis på 15-årsjubiléet!” Eh… va? Fast jag fattade efter en stund. I år är det faktiskt hela femton år sedan jag registrerade mitt företag Little One Design.

15-årsjubileum

15-årsjubileum

Det började hösten 1999 med inriktning mot webbdesign under några år, och den första brevkursen i kalligrafi lanserades i september 2001. Kurserna har ju onekligen varit huvudsysslan under större delen av de här femton åren, och det är fortfarande lika roligt! Mina smycken (se www.MarieOfSweden.com) tog form för ett par tre år sedan, och jag har inte uttömt möjligheterna där än känner jag. Behöver bara lite mer tid… femton år till kanske? :)

Namnet Little One Design
Många har undrat vart namnet ”Little One Design” kommer från, och en del försäljare som ringer tror att jag sysslar med barnkläder… men så är det ju inte. Fast jag förstår varför dom tror det! :)

Faktum är att jag sedan mitten av 90-talet varit medlem av en s.k. maillista med kalligrafer från hela världen, och utvecklade vänskapsband med många av dem under åren. Två kvinnor – Maura i Charlotte, USA och Karen i Melbourne, Australien – började oberoende av varandra att kalla mig just Little One. Det motsvarar väl ungefär ”lillan” på svenska. De var äldre än jag och hade periodvis en lärarroll, så det kanske inte var så konstigt. Dessutom kändes båda som äldre systrar på något sätt. När jag sedan var tvungen att hitta på ett namn till mitt företag så kändes Little One Design rätt logiskt!

Så här i efterhand kan jag tycka att det inte var ett särskilt bra namn egentligen, men jag har aldrig lagt ner så himla mycket tid på att komma på nåt bättre. Det är ändå mest domännamnet kalligrafi.com som figurerar utåt. Men om någon har en bättre idé på namn så tar jag tacksamt emot förslag!

Marie FredrikssonUlla i Tibro januari 29, 2014 kl. 13:46

Gratulerar till de första 15 åren!

Hoppas att du förstår hur mycket glädje och uppmuntran du ger oss elever efter vi ”plitat” våra bokstäver, raka eller svängda, i olika insändningsuppgifter. Du får oss att ”växa”. Oavsett förkunskaper kan vi så mycket mer när vi avslutar en kurs. Tack för hittillsvarande personliga kommentarer – jag är inte klar ännu…

Dina kartor visar din bredd och spridning av företagets tjänster i världen. Det är inte alls konstigt att du inte har träffat så många av dina kursdeltagare.

Svara

Marie Fredriksson januari 30, 2014 kl. 18:49

Ja Ulla, du är ju en av faktiskt bara två elever som jag har träffat i verkligheten! Jag hoppas verkligen att det jag kan lära ut på det här sättet får eleverna att växa – i alla fall till sinnet och kunskapsmässigt. Och framför allt är det ju ROLIGT att lära sig nåt nytt!

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: