På väg till British Library

by Marie Fredriksson on 2014-02-08

in etsning, ur galleriet

Det känns som en rätt stor grej fast det kanske egentligen inte är det… men den här lilla etsningen är just nu på väg till England och en utställning på British Library!

Etsad aluminium med kalligrafitext

Etsad aluminium med kalligrafitext

Anledningen är att jag sedan länge är med i den brittiska kalligrafiföreningen CLAS och de arrangerar en medlemsutställning vid varje årsmöte. Utställningen brukar ha ett par olika teman, och i år var ett av dem ”Anything but paper”. Att sätta min kalligrafi på metall har ju varit det största klivet jag någonsinn tagit bort från pappret som huvudmedia, så det kändes som om det passade mig perfekt.

Jag ville inte skicka något av de smycken jag tillverkat under några år, utan började experimentera med ett större format (16,0 x 13,5 cm). Tekniken är ju densamma men krävde ändå lite justerngar innan jag var nöjd. Texten är en dikt jag gått och burit på ganska länge. ”Love has no color” i kombination med aluminium som inte har någon egentlig färg, och så monterat på hemmagjord passepartout i kärlekens röda färg… tja, det känns som en hyfsat genomtänkt ide i alla fall.

Årsmötet är söndagen den 15 mars på British Library i alla fall. Mer om detta samt foton från tidigare utställningar går att läsa om här. Och som sagt, även om det inte är så stor grej egentligen så är det i alla fall lite roligt att vara med på ett hörn!

Marie FredrikssonLeave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: