Ett Traderafynd!

by Marie Fredriksson on 2016-01-06

in böcker

speedball-textbook-15th-edition

Ett Traderafynd: Speedball Textbook!

Nyligen gjorde jag ett fynd på Tradera av en ren händelse. Jag hittade ett exemplar av Speedball Textbook från 1948 (!) för en struntsumma. Trots sina över 65 år har den bara en liten skada på baksidan och ett namn i bläck på framsidan, annars ser den nästan oanvänd ut.

Speedball Textbook är en handbok i poster design, ”lettering” och kalligrafi som publicerades första gången 1915 (!). I fjol kom den 24:e utgåvan lagom till hundraårsdagen (finns bland annat på Amazon för den som är intresserad). Och detta är alltså ett ex av den femtonde utgåvan, 1948. Bilderna ger verkligen en känsla av 50-talets utformning av reklam. Riktigt kul att ha hittat denna!

Tack så mycket, Tradera! :D

 

Marie FredrikssonFler bloggartiklar i samma ämne

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: