Sveriges största sajt om kalligrafi med brevkurser, tips & tricks, länkar och webbshop

Vad ska jag göra med det här?

by Marie Fredriksson on 2017-07-08

in brevkurs

Vet du vad det här är? Jo, det är en del av de exempelark jag gjorde till mina elever när jag fortfarande drev mina brevkurser. Gissningsvis är det runt 400 ark här, och det är ungefär hälften av alla det blev under tretton år.

Jag tog helt enkelt elevernas respektive problembokstäver och lade dem sida vid sida med en korrekt utförd bokstav, och visade på de små detaljerna som gör hela skillnaden i kalligrafi. Allt handskrivet så klart! Det stora formatet gjorde det lätt att jämföra ’rätt’ med ’fel’, och det uppskattades av samtliga elever och de lärde sig att förbättra sina bokstäver allihop.

Även om jag inte driver kurserna längre så kan jag inte släppa taget om dessa ark. De innehåller för mycket information för att bara slänga. Kanske man skulle skriva en bok! :)

Marie FredrikssonSolveig Lindholm juli 11, 2017 kl. 15:02

Hej Marie!
Det är ju värdefullt pedagogiskt material. Så ja, en bok är säkert en bra idé!

Hälsningar från en tidigare elev

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: