Sveriges största sajt om kalligrafi med brevkurser, tips & tricks, länkar och webbshop

Zeus – en koppardrake

by Marie Fredriksson on 2017-07-28

in etsning, ur galleriet

Det senaste projektet från plåtverkstaden blev en liten etsad koppardrake. I skrivande stund är jag faktiskt löjligt nöjd med den. Det är en mycket tillfredsställande känsla att göra något själv från grunden. Att skissa och testa och lösa problem och göra fel och göra om och sedan se det hela sakta ta form till slut. Det ligger många timmar bakom denna lilla drake… fler än jag vågat räkna ihop. Men så har jag också gjort vartenda moment själv – ritat, kalligraferat, photoshoppat, etsat, sågat, filat, hamrat, patinerat och fotat!

Vart texten kommer ifrån ursprungligen är höljt i dunkel, men den översätts till ungefär ”Lägg dig inte i drakars affärer, för du är knaprig och smakar gott med ketchup!” :) Framsidan har denna text slingrandes längs drakkroppen, medan baksidan bara fick ett drakskinnsmönster. Det yttersta kanterna är hamrade mjukt uppåt och ger en antydan till en grund skålform. Till slut så är kopparplåten patinerad i flera omgångar för ett rustikt utseende.

En bekant i Australien tyckte absolut att den borde ha ett namn också, och föreslog Zeus. Och varför inte? Det är definitivt den förste av det här slaget som jag gjort, så Zeus passar ju ypperligt.

Jag blev som sagt hyfsat nöjd med resultatet. Vad tycker du?

Leave a Comment

Föregående inlägg: