Zeus – en koppardrake

by Marie Fredriksson on 2017-07-28

in etsning, ur galleriet

Det senaste projektet från plåtverkstaden blev en liten etsad koppardrake. I skrivande stund är jag faktiskt löjligt nöjd med den. Det är en mycket tillfredsställande känsla att göra något själv från grunden – att skissa och lösa problem och göra fel och göra om och till slut se det hela sakta ta form och bli som man tänkt. Det ligger många timmar bakom denna lilla drake… fler än jag vågat räkna ihop. Men så har jag också gjort vartenda moment själv – ritat, kalligraferat, photoshoppat, etsat, sågat, filat, hamrat, patinerat och fotat!

Vart texten kommer ifrån ursprungligen är höljt i dunkel, men den översätts till ungefär ”Lägg dig inte i drakars affärer, för du är knaprig och smakar gott med ketchup!” :) Framsidan har denna text slingrandes längs drakkroppen, medan baksidan enbart fick ett drakskinnsmönster. Det yttersta kanterna är hamrade mjukt uppåt och ger en antydan till en grund skålform. Till slut så är kopparplåten patinerad i flera omgångar för ett rustikt utseende.

En bekant i Australien tyckte absolut att den borde ha ett namn också, och föreslog Zeus. Och varför inte? Det är definitivt den förste  – precis som Zeus – av det här slaget som jag gjort, så namnet passar ju ypperligt.

Jag blev som sagt hyfsat nöjd med resultatet. Vad tycker du?

Marie FredrikssonSaris augusti 19, 2017 kl. 07:08

Snygg! …med en lätt oväntad tvist med den smått sjuka humorn i kontrast till själva utseendet….milt sagt! ^o^

(Ursäkta om du tycker att undertecknad kommenterar för mycket, men jag läste ju frågan, Samt reagerade! ^_^)

Svara

Marie Fredriksson augusti 26, 2017 kl. 16:26

Jag tycker inte alls att du kommenterar för mycket, jag GILLAR att få kommentarer! Många besöker sajten men säger aldrig nåt – vilket är helt ok det också – men det är alltid lika roligt när nån tar sig tid att lämna några ord! :)

Svara

Leave a Comment

Föregående inlägg: